UUTISET

Yösydänhetkiä

Yöllä
Laskin meidät:
Kaksi.

Muuta maailmaa ei ole.
Tie huomiseen
vie sinun sylisi kautta.

Kuuntelen sydämesi lyönnit.
Lyöntien välit, hengityksesi.

Olet tämän hetken minun.

Sälekaihtimet auttavat vähän:
totuus ei ole niin armoton,
iho ei niin paljas eikä
yön jälkeinen maailma
ole vaatimusineen
yösydänrakkauttamme suurempi.

-Kyösti Mäkimattila-

Yösydänhetkiä, Kyösti Mäkimattila
Kirja saatavana keikoilta, Tanssipuodista tai kirjakaupoista kautta maan.

Yösydänhetkiä Kyöstin kolmas runokirja on julkaistu

Yön yksinäisistä hetkistä, työn mukanaan tuomista tilanteista sekä perheestään inspiroitunut Kyösti on kynäillyt kolmannen runokirjansa. Runokokoelmassa koetaan syviä tunteita laidasta laitaan; elämän huippuhetkistä arjen pieniin oivalluksiin. Kirja julkaistiin 13.4.2017. Kirjan kustantaja on Otava.

Kirja saatavissa keikoilla ja kirjakaupossa kautta maan sekä Tanssipuodin verkkokaupassa nimikirjoitettuna. Tilaa täältä.

Helsingin Sanomien arvostelussa Yössä soi Americano

yossa_soi_americano_300x297

Tangokuningas Kyösti Mäkimattila on tunnetusti 50-lukufani. Nytkin hän on valikoinut levylleen nimenomaan retrosävelten parhaimmistoa.

Mukana on tutumpia iskelmiä esimerkiksi Toivo Kärjeltä ja Erik Lindströmiltä, mutta mukana on yllätyksiäkin. Esimerkiksi Brel -laina Ala vetää vaan värisyttää tiheällä tunnelmallaan. Nimikappale Yössä soi Americano taas on lystikäs muistuma 50-luvun italialaisuudesta.

Sovituksesta ja tuotannosta vastanneen Mika Toivasen kädenjälki on loisteliasta. Savuinen retrosoundi ei ole syntynyt niinkään miksauspöydällä ja synteettisillä efekteillä vaan käyttämällä sovituksissa niinkin viehkoja soittimia kuin vaikkapa vibrafonia ja bandoneonia. Rytmiikkaan sävyjä tuovat congat, ja kaiken alla soi tiivis jousimatto.

Vaikka levyllä kierrätetäänkin vanhaa materiaalia ja vanhoja ideoita, kuulokuva on ihmeen tuore. Ja kaunis, niin kaunis.

Yössä soi Americano: ★★★★★

 

Uutinen: Mari Koppinen/Helsingin Sanomat

Lue koko artikkeli

Katso lisää
Yössä soi AmericanoPieni kukkanenTango kuuluu kaikille

sony music logo mv Polar Artistit otava logo mv bayerncar logo SMA logo mv tangomarkkinat mv 150x herrainpukimo mv 150x matrix mv
Copyright © Kyösti Mäkimattila. Web Design: Suomen Media & Action